Proosdij
Proosdijkaas is een Hollandse kaas die door de bijzondere receptuur en duurzame bereiding een unieke smaak heeft. De karaktervolle smaak is zoet en fruitig met een vleugje noot. Het past daardoor uitstekend bij de borrel.
Proosdij
Karaktervolle kaas met een unieke smaak
Proosdij, dat is culinair genieten met een klassiek Hollands tintje, en op een heel andere manier dan de blokjes kaas bij de borrel of de kaas voor op de boterham. De duurzame productie, gecombineerd met de klassieke manier van rijpen en de unieke smaak maken Proosdij tot een bijzondere kaas.
De oorsprong van Proosdij
Proosdij is een echte Hollandse kaas, gemaakt door Nederlandse kaasmakers die streven naar een zo duurzaam mogelijke manier van kaasmaken in een kleine kaasmakerij in het oosten van Nederland. Proosdij onderscheid zich als karaktervolle kaas met een unieke smaak. De bijzondere smaak van Proosdij ontstaat door de bijzondere receptuur waarmee de kaas gemaakt word, en door het authentieke rijpingsproces. Daardoor heeft Proosdij een fruitig, zoetig aroma en is een tikje notig van smaak.
Een culinaire kaas
Proosdij is goed te gebruiken in de keuken vanwege het fijne smeltgedrag. Voornamelijk de Proosdij Belegen en Oud smelten gemakkelijk. Hierdoor zijn deze soorten uitermate geschikt voor een (Hollandse) kaasfondue of om over een gerecht te gratineren. Zelfs de Proosdij Overjarig is ondanks zijn leeftijd nog goed te gratineren. Daarom sluit Proosdij aan bij elk culinair moment. Proosdijkaas is bij Blok Kaashandel verkrijgbaar als wiel van ca. 10kg en als puntje, gevacumeerd en ca. 300 gram. Dit is een ideale vorm en hoeveelheid voor de borrelplank of als geschenk in het kerstpakket.
Loading...
Proosdij Belegen is de jongste van de drie Proosdijkazen. Na de rijping van vijf maanden op de beukenhouten planken van het pakhuis van Blok
Proosdij Belegen is de middelste van de drie Proosdij kazen. Na de rijping van 10 tot 12 maanden op de beukenhouten planken van het
Proosdij Overjarig is de oudste van de drie Proosdij kazen. Na de rijping van minimaal 18 maanden op de beukenhouten planken van het pakhuis