Kwaliteit en Certificering
Duurzaamheid en respect voor mens & milieu
Het leveren van een constante hoge kwaliteit kaas vindt Blok van groot belang. Om kwaliteit en voedselveiligheid van onze kazen te garanderen voor onze klanten, hanteert Blok diverse kwaliteitssystemen. Daarnaast is Blok in het bezit van alle certificaten om specifieke producten te mogen verkopen, zoals biologische en half harde kazen. Blok Kaashandel wordt regelmatig gecontroleerd op naleving van de strenge keuringseisen die bij deze certificeringen horen. Op deze manier bent u altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit en is voedselveiligheid gegarandeerd.
FSSC 22000
De wereldwijd erkende FSSC 22000 voedselveiligheidscertificering (Food Safety System Certification) biedt een kader voor het managen van verantwoordelijkheden op het gebied van voedselveiligheid en -kwaliteit. Het bevordert ook de consistentie van normen door transparantie van het voedselveiligheidsbeleid.
Weidegang
Weidemelk komt van koeien die van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. De melk hiervan wordt vervolgens apart opgehaald en als een gescheiden melkstroom verwerkt.Om Weidemelk te verwerken moet een licentieovereenkomst met Stichting Weidegang worden afgesloten.
SKAL - Biologisch
Skal Biocontrole ziet erop toe dat het biologisch produceren, bewerken of verhandelen van de kazen voldoet aan de biologische EU-verordening, de Nederlandse Landbouwkwaliteitswet en de reglementen van Skal Biocontrole. Door jaarlijks te controleren, houdt Skal scherp toezicht op de hele biologische sector.
Meer over SKAL