Kaas van de boerderij
Onder de rook van universiteitsstad Leiden maken Rob en Miranda de Jong deze boerderijkaas. De kaas is vernoemd naar de vader van Rob die in het dorpje Zoeterwoude begon met het produceren van eigen kazen. Nu vader op leeftijd is zorgen zoon en schoondochter voor het behoud van de unieke, smedige smaak van deze kaas. Dankzij de ervaring met het kaasmaken, weten zij precies hoe de kaas pittig wordt en toch smedig blijft. Elke kaas weegt zo’n 20 kilo, waardoor het vochtgehalte in de kaas relatief langzaam daalt. Om de constante smaak te behouden verhitten Rob en Miranda de melk. Door de lange traditie in ere te houden en bewust bezig te zijn met het bereiken van een optimale smaak, maken Rob en Miranda een smaakvolle kaas die uw klanten zeker bijblijft.
Blok Kaashandel is gespecialiseerd in het rijpingsproces van grote kazen (30 – 60 kg) kazen. Daar komt heel wat kennis en vakmanschap bij kijken. Een grote kaas is extra lekker door zijn uitzonderlijke formaat. Het rijpingsproces verloopt geleidelijker, hoe groter de kaas hoe langzamer de kaas rijpt. Daardoor ontstaat een volle en intense smaak.